keresés
min. 3 karakter

Térkép

HÁROMSZÉK VÁRMEGYE TÉRKÉPE

/_f/terkepek/haromszek_varmegye.jpg

 

KULTURÁLIS ÉRTÉKTÉRKÉP

/_f/terkepek/ertekterkep_zoom.jpg

 

KOVÁSZNA MEGYE KÖZLEKEDÉSI TÉRKÉPE

/_f/terkepek/terkep-ut_zoom.jpg

 

Teljes nézet a Google Maps-en


Teljes nézet a Google Maps-en

«2015. július»
HKSzCsPSzV
293012345
6789101112
13141516171819
20212223242526
272829303112
41 új munkahelyet létesítenek Háromszéken

41 új munkahelyet létesítenek Háromszéken

Létrehozva: 2015. június 23.
Kézdivásárhely egykori városházán, a jelenlegi Incze László Céhtörténeti Múzeum épületében tartotta soros ülését Kovászna Megye Tanácsa június 23-án, kedden, ahol többek között a kézdivásárhelyi hulladéktároló bezárásáról és a megyei sürgősségi kórháznak adott felszerelésekről döntöttek.  

Váncsa György nevét viseli a Fair Play kupa

Váncsa György nevét viseli a Fair Play kupa

Létrehozva: 2015. június 21.
„A csapadék egy plusz embert is kitesz oltáskor” – beszélték egymás közt a kökösi tűzoltóverseny résztvevői. Annak ellenére, hogy vasárnap az önkéntes tűzoltók megyei versenyét végigkísérte az eső, sem az érdeklődők száma, sem a tűzoltók hangulata nem fogyatkozott meg.  

Székelyföld jövője a gyarapodó család

Székelyföld jövője a gyarapodó család

Létrehozva: 2015. június 20.
Gyerek kacaj és vidám hangulat övezte az 6. alkalommal megszervezett, kézműves foglalkozásokkal, népi gyermekjátékokkal és kulturális műsorokkal tarkított Székely Családok Napját, melyre június 20-án az olaszteleki Daniel kastély udvarán került sor.

Startol a II. Székelyföldi Fotóbiennále

Startol a II. Székelyföldi Fotóbiennále

Létrehozva: 2015. június 19.
Székelyföldi és nemzetközi fotósok közötti párbeszéd, Székelyföld multikulturális értékeinek nemzetközi szinten való népszerűsítése céljából szervezi meg idén a II. Székelyföldi Fotóbiennálét a Kovászna Megyei Művelődési Központ, Kovászna Megye Tanácsa és a Camera Club Siculorum Fotóklub, Hargita Megye Tanácsa, illetve a Hargita Megyei Kulturális Központ támogatásával. A szervezők a rendezvény indításáról június 19-én, pénteken, Sepsiszentgyörgyön tartottak sajtótájékoztatót.

Virágzik a huszárélet Háromszéken

Virágzik a huszárélet Háromszéken

Létrehozva: 2015. június 11.
A huszárok közeledtének első jele a rezesbanda muzsikájának hangja. Gábor Áron rézágyúja fel van virágozva – kürtöli messze a zenekar. Ahogy az ismerős dallam egyre hangosabb lesz, megjelennek a kezdetben még egyet-egyet ficánkoló lovak, hátukon a korhű egyenruhát viselő hagyományőrző huszárokkal, mögöttük a szekerekkel, amelyeken táncosok, zenészek és természetesen a regruták is utaznak.  

Megalakult az első szövetkezet, a SicLand

Megalakult az első szövetkezet, a SicLand

Létrehozva: 2015. június 4.
Közösségi társulással jött létre Háromszék első, tejfelvásároló, -feldolgozó és -értékesítő szövetkezete, a SicLand, amelyet a Kovászna Megye Tanácsa által fenntartott AgroSic Közösségek Közti Társulás, a Meotis tejfeldolgozó, az Illyefalvi Szarvasmarhatartók Egyesülete, valamint négy természetes személy hozott létre.

Épül a környezetbarát hulladéktároló Lécfalván

Épül a környezetbarát hulladéktároló Lécfalván

Létrehozva: 2015. június 3.
Ez év augusztusára teljesen felépül a lécfalvi integrált hulladékkezelő központ a Kovászna megyei integrált hulladékgazdálkodási rendszer című projekt keretén belül, amelynek kivitelezője Kovászna Megye Tanácsa.

© Copyright Kovászna Megye Tanácsa, 2013. Minden jog fenntartva. Webdesign: www.voidart.ro