Sunteți aici: » Știri » Un milion de lei, ajutor de urgență pentru localitățile afectate de inundații din Covasna

Un milion de lei, ajutor de urgență pentru localitățile afectate de inundații din Covasna

Vineri, 18 iulie 2025

În urma solicitărilor primite și a evaluării pagubelor, Consiliul Județean Covasna a alocat suma de 1 milion de lei, primită de la Județul Galați, către șase localități din județ, afectate de inundațiile de la sfârșitul lunii mai. Fondurile vor fi folosite pentru lucrările de refacere, diminuarea pagubelor și sprijinirea familiilor care au avut de suferit din cauza inundațiilor. Decizia a fost aprobată în ședința Consiliului Județean din 7 iulie.

Sprijinul financiar a fost posibil datorită gestului de solidaritate al Consiliului Județean Galați, care a alocat această sumă din fondul său de rezervă pentru comunitățile afectate din județul Covasna. Suma respectivă a fost inclusă luna trecută în bugetul județului, iar după evaluarea detaliată a pagubelor, fondurile au fost repartizate localităților care au nevoie urgentă de sprijin.

„Ploile torențiale din luna mai au produs pagube considerabile în județ: drumuri, poduri, străzi, diguri și case au fost avariate, iar pagubele materiale sunt semnificative. În astfel de situații, orice ajutor contează. Municipiul Covasna a primit 350.000 de lei, iar comunele Dobârlău, Boroșneu Mare, Chichiș (pentru Băcel), Zagon și Ozun au primit câte 130.000 de lei fiecare. Ajutorul primit de la Consiliul Județean Galați este mai mult decât un sprijin financiar, este un exemplu de solidaritate între comunități. Mulțumim președintelui Costel FOTEA și Consiliului Județean Galați pentru acest gest generos”, a transmis Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Acesta a precizat totodată că administrația județeană a solicitat și de la Guvern suma de 631.000 de lei pentru acțiuni de dezinsecție în comunele Dobârlău, Chichiș, Borosneu Mare și Ozun. Fondurile vor fi folosite pentru dezinsecția zonelor afectate, atât în interiorul localităților, cât și în zonele agricole, pentru a preveni înmulțirea țânțarilor, protejarea sănătății populației și evitarea apariției riscului epidemiologic. „Avem încredere că sprijinul guvernamental va sosi cât mai curând, pentru a putea începe să luăm rapid măsurile necesare”, a adăugat Tamás Sándor.

Noutăți