Sunteți aici: » Despre judeţ » Relații externe » Prezenţa judeţului Covasna în plan extern

Prezenţa judeţului Covasna în plan extern

Marți, 1 septembrie 2009

Consiliul Judeţean Covasna este activ prezent în agenda organismelor internaţionale, prin statutul de membru în Congresul Puterilor Locale şi Regionale (CLRAE) de la Strasbourg, respectiv în cadrul Adunării Regiunilor Europene (ARE).

În cadrul ARE consiliul judeţean este reprezentat la nivel de conducere în delegaţia permanentă a acestei organizaţii, iar consilierii noştri sunt prezenţi în grupul de muncă şi lobby din cadrul Comisiei de sănătate şi probleme sociale.
Consiliul judeţean şi-a asumat responsabilitatea de a organiza cu ocazia şedinţei plenare a CLRAE de la Strasbourg o expoziţie şi instalaţie fotografică privind promovarea turistică şi culturală a judeţului Covasna.
Pentru promovarea şi intensificarea misiunii de reprezentare a judeţului nostru s-a decis şi asupra deschiderii unui birou de reprezentare la Bruxelles, pe care consiliul judeţean intenţionează să îl deschidă în cursul anului 2010.
Un alt capitol important în politica de relaţii externe o reprezintă iniţierea contactului cu regiunile teritoriale autonome, în special cu insulele Åland şi Tirolul de Sud, regiuni cu statut aparte.
Prezența noastră în forurile europene reprezintă garanția intențiilor noastre de a fi actori activi în politica europeană urmărind în concret cunoașterea județului Covasna și implicit a Ținutului Secuiesc de către partenerii externi.
 

Noutăți