Sunteți aici: » Știri » Programul „Primul ghiozdan” continuă și în anul 2023

Programul „Primul ghiozdan” continuă și în anul 2023

Marți, 22 august 2023

În urma voturilor exprimate în ultima ședință, Consiliul Județean Covasna a dublat cuantumul finanțării pentru elevii câștigători ai concursurilor și competițiilor sportive județene, precum și pentru profesorii acestora, suma ajungând la 200 de mii de lei. De asemenea, Consiliul Județean va aloca în acest an o sumă mai mare pentru programul „Primul ghiozdan".

Covasna este un județ care are grijă de elevii săi. În ultimii ani, Consiliul Județean Covasna a lansat și derulat cu succes o serie de programe menite să ajute elevii, profesorii și părinții din județ. Scopul acestor proiecte este acela de a-i face pe tineri să se simtă acasă. Astfel, au avut și au loc lucrări de renovare de școli și grădinițe, lucrări de modernizare a bazelor sportive și a centrelor culturale, precum și lucrări de construire de locuri de joacă în mediul rural pentru copii. Pentru generațiile mai mari, ne străduim să creăm spații în cadrul cărora tinerii să aibă o varietate de oportunități de învățare și divertisment de calitate", a declarat Tamás Sándor, președintele Consiliului Județean Covasna.

Acesta a amintit totodată că programele „Școala după școală" și „Primul ghiozdan" sunt proiecte foarte populare de sprijinire a familiilor din județ. Prin intermediul acestuia din urmă, în ultimii zece ani, peste 20 de mii de elevi din județ au primit ghiozdane și rechizite școlare.

Anul acesta, 2239 de copii care vor începe clasa pregătitoare, între care 1155 de băieți și 1084 de fete, vor primi un ghiozdan de calitate, cu penar, ecusoane, creioane colorate, bidon de apă și cutii pentru sandviș. În acest scop, Consiliul Județean a majorat bugetul programului pentru anul 2023 până la 250 de mii de lei, astfel că se pot achiziționa ghiozdane la un preț de 110 lei/ buc. Ghiozdanele vor fi înmânate în sala de conferințe a Colegiului „Székely Mikó” din Sfântu Gheorghe, în cadrul ședinței directorilor Inspectoratului Școlar Județean Covasna, programată pentru data de 6 septembrie.

Mai mult decât atât, Consiliul Județean Covasna a majorat la 200 de mii de lei suma destinată sprijinirii elevilor și profesorilor acestora, care au obținut rezultate deosebite la etapele județene ale concursurilor și competițiilor sportive. „Programul de încurajare a talentelor, lansat în anul 2019, are ca scop stimularea și recompensarea elevilor care desfășoară activități extrașcolare. Suntem convinși că timpul, banii și energia investită în învățare vor da roade, în multe cazuri, și vor aduce beneficii în Ținutul Secuiesc”, a precizat președintele Tamás Sándor.

În acest an, primii clasați la concursurile individuale vor primi un premiu de 250 de lei. Cei ce se vor clasa pe locul al doilea vor primi 200 de lei, iar cei care vor ieși pe locul al treilea, 150 de lei. Concurenții pe echipe vor primi, la rândul lor, următoarele premii: locul I - 200 de lei, locul al II-lea - 150 de lei și locul al III-lea - 100 de lei. Anul trecut, 510 elevi și 223 de cadre didactice din județ au primit premii în bani din partea Consiliului Județean, în cadrul acestui program.

Noutăți