Itt vagy: » Megyei Tanács » Intézményeink » Kultúra » Kovászna Megyei Művelődési Központ

Kovászna Megyei Művelődési Központ

 

Az 1968-ban még Népi Alkotások Háza néven működő intézmény 2002-től Kovászna Megyei Művelődési Központ néven kutatja, dokumentálja és népszerűsíti a háromszéki kulturális értékeket.

 

A megye hagyományos népi mesterségeit, népszokásait, kulturális értékeit nemcsak megörökíti az utókor számára, de élteti is különböző műfajú, bel- és külföldi kulturális események szervezésével.

A rendezvényszervezés mellett módszertani központként is működik, egyik feladata a megye területén működő, műkedvelő csoportok szakmai támogatása, képzések, pályázatok és szaktanácsadás formájában. Ugyanakkor hivatásosokkal is rendszeresen együttműködik, és nemcsak tradicionális értékmentést folytat: a modern képzőművészet terén szervezett Székelyföldi Grafikai Biennále Közép-Kelet Európa legrangosabb megmérettetése, amelyen 58 ország többszáz képzőművésze vesz részt a világ minden tájáról.

Az intézmény keretében működik a Százlábú Néptáncegyüttes három generációja, de más tevékenységek kapcsán is kiemelt célcsoportnak számít a fiatal generáció.

Az intézmény keretében működő Háromszék Vármegye Kiadó elsősorban az intézmény által kezdeményezett kutatások eredményeit adja közre, de örömmel jelentet meg háromszéki értékeket népszerűsítő más kiadványokat is, lehetőleg laikusok számára is élvezhető, de szakemberek előtt is helyt álló formákban.

 

Kapcsolat:
520008, Sepsiszentgyörgy
Szabadság tér 2. szám
Kovászna megye, Románia
Telefon:
+40.0267.351648
Fax: +40.0267.315038
E-mail: office@cultcov.ro

 

Honlap: www.kultkov.ro
Facebook: https://www.facebook.com/cultcov.ro
Instagram: https://www.instagram.com/kultkovaszna/
Twitter: https://twitter.com/presskmmk
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCwz98cYWzOxA87OSvBi-AhQ

 

Itt tölthető le az intézmény logója .pdf formátumban.

Hírek